Home » Wat is burnout? » Feiten & cijfers

Feiten & cijfers

De feiten over een burnout

feiten over burnoutBurnout is een toenemend gezondheidsprobleem. Uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het percentage werknemers met  burnout klachten toeneemt. In 2007 had 11% van de werknemers te maken met een burnout, in 2010 is dat al opgelopen naar 13%. Het ziet er ook niet naar uit dat dit percentage binnenkort zal gaan dalen, sterker nog het zal naar alle waarschijnlijkheid alleen maar gaan stijgen.

Mannen hebben vaker burnout klachten dan vrouwen en jonge werknemers minder vaak dan oudere werknemers. De oorzaken die ten grondslag liggen aan het krijgen van een burnout kunnen verschillen binnen deze groepen.

Op de pagina verschil tussen man en vrouw kijken we verder naar de verschillen die optreden  bij het ontwikkelen en de uitingen van een burnout bij man en vrouw. Bij de pagina verschil in leeftijd, nemen we verschillende leeftijdscategorieën onder de loep. Daarnaast kijken we naar het  verschil in opleidingsniveau of daar aanwijsbare verschillen zijn te ontdekken.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien